Tilpasninger af blomstrende planter

11/09/2012 by admin

Tilpasninger af blomstrende planter

Starter ud som simple vandbaserede grønalger, dække planter nu jorden i deres mange former. Bregner og mos var blandt de tidligste planter til at vove sig ud af søer og vandløb, stand til at leve på land, men stadig har brug for rigelige vandkilder til reproduktion. Blomstrende planter er de mest udviklede og det er deres tilpasninger, der har skabt den mest mangfoldighed i anlægget verden.

Cellevægge

At være en vand anlæg, havde alger sjældent problemet med at have nok fugt til at overleve. De har også gjorde ikke bekymre dig så meget om tyngdekraften da vand gav dem opdrift. Planterne forsøger at tage hold på land skulle udvikle en støttestruktur, der kunne modstå træk af tyngdekraften og holde dem hydreret på samme tid.

Svaret var at udvikle cellevægge. Tidlige planter, såsom mos har ikke disse støttende væv, så de vokser lav til jorden. Bregner er en primitiv type af cellevæg, så de fleste arter vokse til mindre end 3 fod i højden. Træer og blomstrende planter har de mest udviklede cellevæg strukturer.

Næringsstof transportsystem

Blomstrende planter kan leve næsten overalt, fordi de har et internt system til transport af vand og næringsstoffer i hele deres systemer. Vandplanter optage deres næringsstoffer direkte fra de omkringliggende farvande. Planter har udviklet en rodsystem, der trækker vand og næringsstoffer fra jorden og trækker både op og gennem organismen.

Plantedele blev mere specialiseret. Bladene vil tage kuldioxid fra luften og sollys og ved hjælp af den kemiske klorofyl gøre sukker til at nære den planter og stivelse skal gemmes til senere brug. Stilke og grene ikke kun ydet støtte, men en vaskulær transportsystem både til og fra rødderne.

Reproduktion

Blomsterplanter har en selvstændig reproduktive system. De fleste blomster indeholder mandlige kønsorganer, støvdrager, der holder pollen, og en kvindelig køn orgel, carpal, som holde æggene. Blomstens lyse farver og søde dufte tiltrækker bier, fugle og andre insekter. Bier, for eksempel, besøger blomster nektar og honning. Da de flyver fra blomst til blomst, får nogle af pollen fanget på deres behårede organer overført til stigmatisering, kvindelige køn orgel.

Frugt og frø

Når pollenkorn når æggene, blomsten er befrugtet og æggestokkene, der omgiver fremtiden frø dønninger for at give en beskyttende belægning. Blomstrende planter, der afhænger af dyr til at sprede deres frø danner lokkende frugter eller nødder, som æbler eller valnødder. Nogle blomstrende planter, der afhænger af vindspredning udvikle lyse, luftige frø, som mælkebøtte. Frø giver også en beskyttende belægning og en kilde til ernæring for det nye anlæg, når det er tid til frø til at spire.