Sådan Fortæl mand fra kvindelige Quaker papegøje

03/16/2012 by admin

Sådan Fortæl mand fra kvindelige Quaker papegøje

Quaker papegøje, også kendt som quaker parakitter eller munk parakitter, er en lille type papegøje hjemmehørende i Sydamerika. Den eneste art papegøje til at bygge reder, de er meget hårdføre og har etableret populationer i områder af Nordamerika og Europa. På grund af deres evne til at trives i USA, og fordi de menes at være afgrøde skadedyr (selv om dette er omstridt), flere stater forbyde eller begrænse ejerskabet af disse fugle. Som kæledyr kan de være meget højt og drilsk, men er også smart, kærlig og god vokal efterligner. Hanner og hunner er visuelt identiske, så en tur til dyrlægen er sandsynligvis nødvendigt at bestemme kønnet på din fugl.

Instruktioner

DNA kønsbestemmelse af en dyrlæge

• Tag din quaker til en kvalificeret aviær dyrlæge. Bortset fra fastsættelse af køn, er det altid en god idé at have en dyrlæge foretage regelmæssige eftersyn og screeninger.

• Spørg dyrlægen til at bestemme kønnet på fuglen gennem DNA-test. Dette gøres ved at tage en lille blodprøve fra fuglens ben, som dyrlægen vil sende til et laboratorium for at blive testet. Derudover kan dyrlægen har andre tests køre på blodet til at bestemme, hvis visse sygdomme er til stede, og til at sikre, at fuglen modtager korrekt ernæring.

• Beslutte, hvis du ønsker at bruge den alternative metode til plukning flere fjer og sende dem til et laboratorium for at teste. Selv om dette kan ske uden en vet, denne metode giver mulighed for færre sundhed screeninger end en blod tegne og løber risikoen for traumer til fugl og infektion eller irritation ved plukning websteder.

Kirurgisk kønsbestemmelse

• Tage jeres fugl hen til en kvalificeret aviær vet for denne procedure.

• Spørg dyrlægen til at bestemme fuglen gennem kirurgisk kønsbestemmelse køn. At sætte fuglen under generel anæstesi, vil dyrlægen barbering et område af den papegøje maven, gøre et snit og indsætte en endoskop. Inspicere den papegøje reproduktive organer, vil vet afgøre, om fuglen er mandlige eller kvindelige.

• Give din fugl med passende postoperativ pleje; Kontroller, at webstedet indsnit holdes rent. Overvåge webstedet for korrekt healing.

Tips & advarsler

  • Nogle papegøjer er seksuelt dimorfe; hanner og hunner er visuelt særpræg. Med Eclectus papegøje, for eksempel, er hannerne af arterne lysegrønt, mens hunnerne er en strålende rød med blå vinger. Mange andre slags papegøjer er seksuelt monomorfe, hvilket betyder, at kønnene ser ens. Dette er tilfældet med quaker papegøje. Både hanner og hunner er for det meste grøn, med gule på ben og hale, og grå på bryst og ansigt. Nogle opdrættere har avlet mutationer hvor grønne erstattes med blå.
  • Kirurgisk kønsbestemmelse naturligvis bærer meget større risici end en simpel DNA test. Det blev udført meget oftere før klar tilgængeligheden af DNA test.