Sådan dato klipper & fossiler

11/26/2012 by admin

De vigtigste metoder, som forskere bruger til at estimere en alder af klipper og fossiler er radioaktivt dating og stratigrafiske dating. Radioaktive dating bruger den kendte sats henfald af en isotop til at bestemme alderen af en fossil og kan give dig en absolut dato. Stratigrafisk dating ser på de geologiske lag ovenfor og nedenfor fossile eller rock til at give deres omtrentlige alder. Medmindre du er en videnskabsmand med et stort budget, er radioaktive dating uden for rækkevidde for de fleste mennesker.

Instruktioner

• Tage billeder af sten og fossiler, som du ønsker til dato. Sørg for at tage billeder af hele området og andre sten og fossiler i nærheden. Optage Karakteristik af den jord, fossiler og klipper er høstet fra. Bemærk farven, riller og tekstur, og Skriv dem ned i en logbog. Er der skaller i rock? Er det groft eller glat? Klippen kan bryde ud let eller er det svært? Er der nogen krystaller i rock? Kontrollere, om der er andre sten eller fossiler i nærheden.

• Mark den placering, hvor du fandt rock eller fossile på et kort. Den bedste måde at gøre dette er ved hjælp af GPS, så du har de nøjagtige koordinater. Hvis du ikke har en GPS-enhed, skal du markere den nøjagtige placering på et kort.

• Besøg en nærliggende universitet eller et bibliotek. Find feltet bøger om geologi af klipperne i området. Se gennem billeder i bøger for at se om du kan finde dem, der passer til dine fotografier. Bogen vil give dig en omtrentlig dato for Hvornår fossile blev dannet.

• Tale med en ekspert. Søge hjælp hos en geolog eller arkæolog. Chancerne er at de klipper du fandt allerede er dateret og katalogiseret.

• Konsultere en geologisk kort. Forskning som del af klippen er vist på jordens overflade. Du kan finde en kort, online eller i universitetsbiblioteker. Ved hjælp af den geologiske Kortforklaring, identificere den klippeformation, hvor dine fossiler blev dannet. Dette vil give dig en tilnærmelse af de fossile alder.