Newt livscyklus

03/26/2014 by admin

Newt livscyklus

Lægge æg

Salamandre er salamandre, og mange typer af salamandre lægger deres æg i vand. For eksempel, lægger Californien newt, som er afbilledet her, syv til 30 æg på undersøiske planter eller deres udsatte rødder. Den rød-plettet newt, en af de mest kendte salamandre, kan lægge mellem 200 og 400 æg ad gangen.Så mange æg er lagt fordi kvindelige ikke tage sig af dem. I stedet er et giftigt gel-lignende stof omkring æg til at holde dem sikkert fra rovdyr. Nogle kvindelige salamandre holde æg fra skade af indpakning et blad rundt hvert æg. Der kan være en tidskrævende proces, som hun kan lægge op til 400 æg.Hvor lang tid det tager for æg at klække afhænger af typen af newt; for den rød-plettet newt tager det normalt mellem tre til fem uger.

Larve stadie

Når æggene klækkes, salamandre er i stadiet larve og kaldes haletudser. De fleste haletudser udvikle i vandet. I første omgang indånder de med gæller og svømme.Når de bliver ældre, lungerne form;. De kaldes efts, når de forlader vandet og går ind på land, før de bliver voksne salamandre. Den rød-plettet newt på nuværende tidspunkt er faktisk hedder en rød eft.Nogle salamandre, såsom rød-plettet newt, er forskellige farver, når de er i stadiet larve end når de er voksne. Der er et par typer af salamandre, der ikke bliver efts og forblive i vandet i deres livscyklus.

Voksen salamandre

Når salamandre bliver voksne, går mest ind på land at leve, men de stadig lever af vand, fordi de er nødt til at holde deres hud fugtig. De bor også i nærheden af vand, fordi de skal vende tilbage der til at opdrætte og lægge deres æg. Salamandre er kødædende, spise insekter, snegle, snegle og regnorme. De beskytter sig selv mod rovdyr på forskellige måder. Den rød-plettet newt har giftig hud og farvestrålende hud at de fleste rovdyr ved middel risiko.Mange salamandre live at være mellem 15 og 20 år gamle.