Kat nyre manglende behandling & forebyggelse

03/13/2018 by admin

Når din kat bliver ældre, er der en stærk mulighed for, at det vil udvikle nyresygdom eller endda nyresvigt, ifølge Feline CRF Information Center. Nyresvigt er undertiden et resultat af infektion eller giftstoffer, men normalt er det resultatet af aldring og iført ud af nyrerne. Selv om der er ingen kur mod kronisk nyresvigt, er der måder at styre din kat tilstand på en måde, der vil give det god livskvalitet.

Definition

Ligesom mennesker, en kat nyrer fjerne affald produkter og regulere elektrolytter i kroppen. Nyresvigt er nyrerne manglende evne til at fjerne affaldsstoffer fra blodet, hvilket forårsager disse toksiner opbygge og gøre din kat syg. Der er to forskellige typer af nyresvigt: kronisk nyresvigt, en gradvis forværring af nyrefunktionen, og akut nyresvigt, en brat lukning af nyrefunktionen.

Årsager

Selv om kronisk nyresvigt er en af de førende årsager til sygdom og død hos ældre katte, kan det være forårsaget af en række faktorer. Visse medfødte nyresygdomme (polycystisk nyresygdom, nyre dysplasi) og erhvervet dem (amyloidose, renomegaly) kan udvikle sig til kronisk nyresvigt. Særlige racer, som Siameser, Burmeser og balinesiske, er mere tilbøjelige til at udvikle det. Kalium ubalance, dårlig mundhygiejne, højt blodtryk og hyperthyroidisme kan også forårsage nyresvigt.

Symptomer

Hvis din kat udviser nogen af følgende symptomer – især de første to--har din dyrlæge check for nyreproblemer: overdreven vandladning, øget tørst, kvalme og gagging, tab af appetit, sløvhed og depression. Fordi kun 30 procent af nyre kapacitet er nødvendig for normal funktion, kan din kat ikke vise nogen symptomer indtil 70 procent eller mere af nyrefunktionen er tabt, ifølge Feline CRF Information Center.

Diagnose og behandling

Jeres veterinarian vil udføre flere tests på din kat til at diagnosticere kronisk nyresvigt eller andre nyreproblemer, herunder urinanalyse og blodprøver. Når en diagnose af kronisk nyresvigt er lavet, er der flere behandlingsmuligheder du kan forfølge. Der er ingen kur mod CRF, så målet er at håndtere betingelsen. En kombination af en reduceret proteinrig kost, medicin og masser af væsker er den mest almindelige behandling. Ifølge Feline CRF Information Center, nuværende forskning fokuserer på fordelene ved ACE-hæmmere og calcium kanal blokkere i behandling af tilstanden, men er ikke afgørende. Nyre-transplantationer og dialyse er andre muligheder.

Forebyggelse

Der er ingen måde at forhindre kronisk nyresvigt, fordi det er oftest forårsaget af ældning. At holde din kat indendørs kan forhindre det ved at indtage toksiner, som frostvæske, der kan forårsage akut nyresvigt. Men, hvis din kat er diagnosticeret med kronisk nyresvigt, der er nogle ting at forsinke progressionen af samlede nyresvigt, som giver din kat adgang til frisk vand på alle tidspunkter og giver mulighed for hyppige forsøg på at urinere. Også kan fodre din kat et afbalanceret rå kost lavt proteinindhold og giver naturlige nyre støtte retsmidler fra din dyrlæge hjælpe.