Karakteristik af Narrative historiske fiktion

04/16/2018 by admin

Karakteristik af Narrative historiske fiktion

Narrative historiske fiktion fortæller fiktive historier i fortiden, omgivet af historiske omstændigheder og svarende til detaljerne i kendsgerning. På mange måder er det ikke anderledes end mere fantasifulde former for fiktion, selvom det skal opfylder visse karakteristika for at ordentligt formidle sin fortælling.

Historie

Historisk fiktion er sat i et bestemt tidspunkt i fortiden, og som sådan skal i overensstemmelse med detaljerne i denne indstilling. Tegn kjole og opføre sig på en måde, der svarer til tid, teknologi er nøjagtig som i perioden og store begivenheder, som finder sted afspejle historiske kendsgerning. For eksempel, et stykke af historiske fiktion sat under den amerikanske borgerkrig kunne indslag en karakter i slaget ved Gettysburg fyring en revolver, men han kunne ikke bruge en Automatriffel, eller kunne han ændre udfaldet af slaget på nogen meningsfuld måde. Historiske fiction forfattere nødt til forskning den æra, de har til hensigt at skrive om og dobbelttjekke deres manuskript for at sikre, at ingen historiske fakta er unøjagtige.

Tegn

Tegn i historiske fiktion kan være historiske tal eller de kan være fiktive figurer skabt udelukkende med henblik på at fortælle en god historie. Fiktionen kan i nogle tilfælde tilbyde en kombination af to, som en historie, der involverer kong Henry VIII og fiktive side dreng der tjente ham. I alle tilfælde, men skal tegnene opføre sig på en realistisk måde, som er i overensstemmelse med konventionerne af romanens indstilling. Hvis de er historiske tal, de har brug at være nøjagtig til regnskab for deres liv og personlighed. Deres dialog skal afspejle tale mønstre og sætninger på tidspunktet--ved hjælp af ingen moderne slang-- og vedtage told og ideologiske forudsætninger karakteriseret ved folk på, at øjeblik i historien.

Fiktion

Mens historiske fiktion skal overholde historie, skal det også være et værk af fiktion; det vil sige, skal det formidle begivenheder og omstændigheder, der aldrig sket. Disse fiktive elementer skal blend problemfrit med historie, uden at modsige eller afkræfte fakta. Ideelt set bør de belyser aspekter af historie, hvilket læseren ikke måske er klar over, "udfylde huller" om den måde mennesker boede eller de kampe, de står over for og de personer som har påvirket deres liv. Men som med alle andre former for fiktion, historiske fiktion bør først og fremmest fortælle en god historie, med stigende handling, troværdig dilemmaer og et klimaks, hvor hovedpersonen enten overvinder sin hindringer eller bukker under for dem.