Hvorfor telefon ledninger Sag på en varm dag?

10/11/2018 by admin

Grunden til telefon ledninger sag fra telefonmaster på en varm dag er på grund af termisk udvidelse af kobber ledninger. Atomer i wiren vibrerende hurtigere, fordi de er ved en højere temperatur. De mere energiske vibrationer udvide størrelsen af ledninger. Dette er ikke synlige på et stykke metal af beskeden størrelse. Men hvis metallet er trukket ud i en ledning af stor længde, så ekspansion, på langs i det mindste bliver mere let målelige.

Molekylært niveau

Hvorfor telefon ledninger Sag på en varm dag?

Temperatur er et mål for den kinetiske energi i atomic vibrationer. Varme et objekt introducerer kinetisk energi, som atomare vibrationer. Som atomer vibrere mere, skubbe de mod hinanden mere, at overvinde den sammenhængende styrker kaldet "metalliske limning" (dvs. elektroner flyder frit gennem metalioner, forårsager frastødende ioner til at være sammenhængende). De thermally ophidset ioner skubbe længere væk fra hinanden, fører til volumetriske ekspansion.

En observatør kan blive tilgivet for tænkning slæk ledninger på en varm dag betyder metal smelter. For at teste, hvis thats hvad forklare sløje, kan man vente indtil vinteren at se hvis ledningerne bliver undervist i igen. Hvis ja, det betyder udvidelsen var en reversibel proces, ikke smelter.

Regnskab for lineær termisk ekspansion i Engineering

Hvorfor telefon ledninger Sag på en varm dag?

Broer, tog spor, og telefon pæl snor er eksempler, der termisk udvidelse af lange strækninger af metal skal indgå en ingeniør design.

For telefon pæl snor afhænger mængden af slæk venstre i linjen af temperaturen når den snor er færdig. I frostgrader, bør linjer være strejkeramt temmelig lært, således at på varme dage, linjerne ikke vil være så løs, at kunne blæse sammen. Dom skal bruges ikke til at gøre dem så lært at telefonmaster ikke ville overleve vægten af is og sne på ledningerne.

På den anden side under varme dage på 80 ° F +, en linje 125 fod lang skal dyppe omkring en mund fra vandret. Dette kan synes som en masse, men i begge temperaturer, man bygger i en tolerance ved vurderingen vejr situationer og wire's svar. Mere moderne systemer, ved hjælp af snoede slæk, mindske risikoen for henslængt linjer snapping fra belastninger af dårligt vejr.

Broer og jernbanespor, ekspanderende materialet er vægt-støtte, og derfor bør ikke bøje. Så i stedet for building i slæk, bygger ingeniør i huller (Se foto).

Termometre

Termometre er endnu et bevis for lineær ekspansion af et aflangt stykke metal. I glas termometre aflange kviksølv i et tyndt glasrør. For temperaturer for høj for glas, fx madlavning, den aflange metal er solid, ikke flydende og såret op i en spole længe nok til at slå en nål hele spektret af en urskive.

.

.

.

.