Hvordan man kan forstå nuklear energi

07/11/2018 by admin

Kernekraftindustrien fik et to punch i slutningen af 1970 ' erne og midten-1980's: første film "den kinesiske Syndrome" overbevist om millioner af amerikanere, at atomkraftværker tikkende tidsindstillede bomber, og det andet nedsmeltning af Tjernobyl-værket i Ukraine viste sig for at være den mest dødelige nukleare katastrofe i historie. Men i de relativt rolige to årtier siden, mange folk har haft en chance for at revurdere deres synspunkter om atomkraft. Her er en hurtig guide til hvordan atomenergi gør (og ikke) fungerer.

Instruktioner

• Et atomkraftværk udnytter "kontrolleret fission." Bombe faldt over Hiroshima i 1945 var en "fission" enhed-it frigivet energi via ukontrolleret opdeling af billioner efter trillioner af uran atomer. Atomkraft arbejder på samme princip, bortset fra "stænger" af uran involveret er fastholdt i en sub kritiske tilstand og opbevares koeligt ved forskellige mekanismer (først og fremmest ved at være neddykket i vand).

• På en afgørende måde er et atomkraftværk ligesom en kul eller olie plante. Uanset brændstof de brænder, alle kraftværker producerer elektricitet på stort set samme måde: ved hjælp af den varme til at koge vand til damp, som igen bruges til magten turbiner. Derfor, ikke en eller anden måde er "varmere" end der produceres af en almindelig kulkraftværk elektricitet fra et atomkraftværk.

• Et atomkraftværk eksplodere ikke som en bombe. Hvis et atomkraftværk flere sikkerhedsforanstaltninger ikke samtidigt, det værste der kan ske (og det er ganske vist temmelig dårlig) er at uran stænger vil superheat, smelte ned i jorden og frigive en ukontrollabel mængde radioaktivt gas. Det er imidlertid ikke rigtigt, at en løbsk atomkraftværk vil eksplodere som en H-bomb og udslette en hele hovedstadsområdet.

• Nukleart affald kan være et stort problem. For mange mennesker, ikke det store problem med atomkraftværkerne er den mere og mere usandsynlig risiko for et større uheld; Det er hvordan man kan bortskaffe brugte brændselsstave og andre radioaktive affaldsstoffer. Problemet er, at stærkt radioaktive materialer har en måde at forurene miljøet, hvis de ikke er bortskaffes sikkert, og regeringen og industrien har endnu at finde en idiotsikker måde at gøre dette.

• Atomkraft er ikke nødvendigvis værre (eller bedre) end olie magt. Hver energikilde (undtagen måske vind og solenergi) har sin egen risici og belønninger. Olie strøm er risikabel for to grunde: først, olie er en ikkefornybare ressourcer, hvilket betyder, at når det er gået, er det gået godt- og det andet brændende olie frigiver kuldioxid i atmosfæren, som accelererer global opvarmning. Atomkraft har ikke disse specifikke ulemper, men det indebærer den risiko, der er beskrevet ovenfor.