Hvordan man genkender geologiske strukturer i kortoversigt

06/01/2013 by admin

Ser man på geologiske strukturer på en kort er meget forskellig fra at se det som vi gør i regelmæssig kort. Kortene er begrænset i mængden af detaljer, der kan transporteres, men er ganske nyttigt, når du er vant til at læse topografi. For at kunne genkende en geologiske struktur, som det er angivet på et kort, skal du først vide præcis hvilken struktur, du leder efter, dets omtrentlige størrelse og dens placering i forhold til omgivende jord former.

Instruktioner

• Identificere de strukturer, du leder efter ved navn. Dette er den nemmeste måde at anerkende en struktur, når alt du behøver er en kort. Evnen til at bestemme, at du står foran en stor strøm, snarere end en flod kan være ganske nyttigt.

• Ser for tynde sorte streger med lille tal kører ved siden af dem. Disse linjer, kendt som højdekurver, angiver højden på ethvert givet tidspunkt på kortet. Områder med hurtigt stigende tal og med højdekurver tæt sammen er stejle stigninger og fald, der kan indikere skråningerne af et bjerg.

• Udnytte kortets farve nøglen og symboler efter bedste evne. Blå viser næsten altid en vandmasse, mens brown kunne betyde ørken, prairie eller et felt. Måle størrelsen af de strukturer, der bruger den målestoksforholdet for en idé om, hvad du ser på. En lille dam kan vise sig for at være en stor sø, hvis du har fejllæsning skalaen.