Hvordan er brint lavet med elektrolyse?

July 15

Elektrolyse

Vandmolekyler består af to brintatomer og et iltatom. Når en elektrisk strøm sendes gennem vand, molekylerne er revet i stykker, og de nydannede diatomiske molekyler ilt og brint er adskilt og samlet. Denne proces kaldes elektrolyse.

Elektrolytter

Rent vand, eller destilleret vand, lede ikke elektricitet meget godt, så den elektrolytiske proces kan være meget langsom, medmindre noget føjes til vandet for at hjælpe med at gøre det mere ledende. Når salte opløses i vand, bryder de i positive og negative ioner, der giver mulighed for løbende at passere gennem let, hvilket er grunden til mange konstituerende molekyler af salte kaldes elektrolytter.

Opsætning

Den første ting, der er nødvendige for elektrolyse er en DC strømforsyning. Denne strømforsyning er derefter forbundet til to dioder, en på den positive side og på negativt. Disse dioder er derefter adskilles i en vandforsyning, der har haft elektrolytter tilføjet. Dioderne må ikke isoleres, som vandforsyningen skal forbinde dem begge. En collection tube eller flaske er placeret over dioderne, så gasserne kan indsamles, før de undslippe vandoverfladen. I en primitiv setup, dioderne vil blive placeret i plastflasker og munden af flasker vil blive oversvømmet.

Laboratorium

I et laboratorium, kan du foretage elektrolyse ved hjælp af en Hoffman apparater. Dette apparat er designet til at blive fyldt med en væske, som vand, og har elektroder fastgjort. Toppe på rør af apparatet er åbne, så en inverteret reagensglas eller andre samling container kan tilføjes for at fange de frigjorte brint og ilt gasser.

Operation

Når installationsprogrammet er fuldført og strømmen er tændt, vil bobler af brint og ilt begynde at form på dioderne. Brint vil danne negative diode eller katode, og ilt vil danne positive diode eller anoden. Brint vil også indgå i dobbelt tempo som ilt, så hvis du kan måle mængden af hver gas, kan du hurtigt fortælle hvilken en er brint uden at kende anklagen om elektroderne.

Forsigtighed

De fleste salte, syrer og baser kan bruges til at oprette elektrolytter i vand. Nogle vil være mere effektive end andre. Bordsalt (natriumchlorid--NaCl) bør ikke anvendes. Chlor-ioner vil have tendens til at indsamle på katoden i stedet for brint. Da chlorgas kan være dødelig og andre mulige elektrolytter er bredt tilgængelige, bør NaCl undgås helt.


© 2018 slomaid.com | Contact us: webmaster# slomaid.com