Hvordan du planlægger en Navajo bryllup

08/10/2018 by admin

En Navajo Vielse blot slutte sig ikke til en kvinde og mand i ægteskab åndeligt, men også formidler traditioner Navajo arv til næste generation. Nogle elementer af ceremonien er ændret fra den historiske ceremoni til at rumme moderne bekvemmeligheder og følelser. Arrangerede ægteskaber er ikke længere brugerdefineret, og blev indstillet i midten af 1900-tallet. Praksis med at konstruere en hogan, en traditionel otte-sidet bolig, er blevet opgivet til fordel for holde ceremonien på en slægtnings hjem eller i en eksisterende hogan.

Instruktioner

• Arrangere et besøg mellem forældre, traditionelt i hjemmet af brudens forældre. Brudgommens forældre foreslå for deres søn. I europæisk kultur kom en bruden i ægteskab med en medgift. Navajo kultur, er modsat praktiseres. Brudgommens forældre skænke gaver af husdyr eller varer til Brudens forældre med deres tilbud om ægteskab. I det enogtyvende århundrede, er smykker eller valuta givet i stedet for landbrugsmæssige elementer.

• Fastsætte en dato for vielsen. Traditionelt, datoen angives af brudens familie og sker inden for flere dage. I moderne tid, kan datoen, der være flere uger eller måneder efter besøget.

• Find en hogan. En hogan, en traditionel bolig arbor grene, blev bygget, hvor vielsen vil finde sted. Hogan symboliserede den nye familie uafhængighed og privatliv. I den 20. og 21 finder bryllupper sted hjemme hos pårørende til bruden eller på en eksisterende hogan.

• Konstruere eller samle de ceremonielle elementer. Bruden bærer en kurv. Medicin mand bærer en vandkande. I stedet for blomster er der majs grød inde. Under ceremonien drysser medicin mand i hvid eller blå grød med pollen fra fire forskellige retninger, tilkendegiver såning og vækst af parrets liv sammen.

• Arrangere deltagerne. I hogan eller slægtnings hus, er gommen placeret på den vestlige side med sin mor. Andre slægtninge er placeret på nordsiden.

• Begynde ceremonien. Bruden træder med medicin-mand. Han hælder vand fra kanden til at rense hænder af gommen og bruden. Ikke kun gør det rene hænder, men denne handling renser symbolsk ånd, sind og krop.

• Tjene den ceremonielle måltid. Bruden og gommen spise majs grød med deres hænder under ceremonien. Efter forbruges et traditionelt måltid af familier og ældre efter Unionen er forseglet.

• Nuværende gaver og udveksling hilsner og rådgivning. I løbet af denne tid skænke godt wishers nygifte med gaver. Ældste af stammen videregive visdom om ægteskab og livet til par.

• Afgår fra brylluppet. Familier gå til deres hjem, og nygifte Pension til deres nye hjem sammen.

Tips & advarsler

  • Parret skal indhente en vielsesattest fra lokale degnen af domstole eller amtet optageren for Unionen skal anerkendes juridisk.