Hvor meget er en 1929 Buffalo hoved nikkel værd?

08/10/2018 by admin

At US Mint udsendt 5-cent nikkel med en indisk hoved på forsiden og en bøffel på bagsiden fra 1913 indtil 1938. Ofte kendt som "buffalo nikkel" eller "indisk hoved nikkel", er mønten populære blandt samlere. Et par billeder betragtes sjældenheder, mens de fleste andre---som 1929 print---er rigelige og er værd, i gennemsnit 50 cent. Som med enhver god samlerobjekt, gøre nogle uoverensstemmelser i udskrivning nogle mønter mere eftertragtede end andre.

Historie

Buffalo nikkel blev designet af James Earl Fraser, en fremtrædende amerikansk billedhugger. Han var kendt for sin indianske arbejde sådan "slutningen af the Trail"---en statue af en tilbage modig og hans hest, faldt fra udmattelse. New York Zoo så-berømte sorte diamant buffalo fungerede som hans model for nikkel sammen med tre forskellige indfødte amerikanere. Lavet af nikkel og kobber, blev mønten trykket kun i Philadelphia, Denver og San Francisco møntanstalter.

At kende din mønt

Hver mønt har en møntmærket, der fortæller dig, hvor det er trykt. På buffalo nikkel, er møntmærket placeret under ordene "Fem cent." Et tegn på "D" står for Denver, "S" for San Francisco og ingen mærkning betyder Philadelphia udskrivning.Buffalo nickels var ofte dobbelt stemplet eller undertiden trykt med "S" og "D" overlapning. Ikke synlige uden et mikroskop eller high-powered forstørrelsesglas, fejlen øger værdien.

Sortering af din mønt

Grading--- eller beslutter betingelsen---af din møntkredit skal overlades til en mønt forhandler eller antikken taksator med en mønt baggrund. Faktorer som slid, farve og generelle tilstand kan give dig en idé om lønklasse af din møntkredit. Typiske klassificering er Fair, god, meget god, fint, meget Fine og meget fint.

Omsætning

Med millioner af hver udskrivning er buffalo nikkel en god starter samlermønter. Lejlighedsvis, kan en stadig findes i omløb, at skifte fra en checkout en skattejagt til den ivrig samler. Nogle særlige tryksager---såsom San Francisco 1926 prægning med kun 970,000---er sjældnere at finde.I 1929, blev 8 millioner præget i både San Francisco og Denver.

Hobo mønter

Under den store Depression ændret mønter startede optræder med den indiske hoved til at ligne en mand med en hat og en scraggly skæg. De fed nedskæringer bruges i indiske foretaget udskæring ham lettere end buffalo. De sandsynlige ændringer blev udført af kede dag arbejde, leder efter noget at gøre med deres tid mens de venter for arbejde. Hobo mønter er godt søgt nu og værd betydeligt mere for deres unikke plads i historien.