Hvor delfiner sove?

08/10/2018 by admin

Da delfiner har brug at trække vejret, sover de langs overfladen af vandet eller anledning til overfladen lejlighedsvis mens de hviler langs bunden af et lavvandet område. Deres sovende mønster er meget forskellige fra andre dyr bortset fra hvaler, der har en lignende åndedrætsorganerne. Delfiner sove enten alene eller parvis.

Identifikation

Delfiner, som hvaler, har ikke ufrivillig vejrtrækning respiratorisk systemer som mennesker og andre dyr gør. De skal således bevidst at trække vejret. De kan bo under vandet i omkring 30 minutter og derefter nødt til at stige til overfladen for at trække vejret gennem blowhole. På grund af dette, delfiner kan ikke gå ind i en fuld søvnmønster, og i stedet kun halvdelen af deres hjerne sover på et tidspunkt, som bekræftet af electroencephalograms. De er i denne tilstand og slukker for omkring otte timer om dagen. Denne semi-bevidste tilstand også holder dem alert nok til forstand rovdyr.

Typer

Hvor delfiner sove?

En almindelig måde at delfiner søvn er at svømme meget langsomt langs overfladen, næppe flytter, som tillader dem at fortsætte vejrtrækning. Italienske forskere studerer delfiner i Middelhavet har studeret dette fænomen, og fandt, at de sovende delfiner normalt svømme parvis side om side. De typisk lukker det ene øje, og selv om dette ikke altid koordinere med hvilken særlig side af hjernen forbliver alert, det koordinere med deres partner åbent øje. Normalt kigger de to åbne øjne på hinanden. Hvis delfiner skifte positioner, ændre de også hvilke øje hver har åben. Denne type af sovende adfærd kaldes "resten svømning" eller "skovhugst." Det er almindeligt i vilde delfiner, og som regel forbundet med roligt vand.

Funktion

I en anden type adfærd stoppe delfiner svømme og hvile på overfladen med åndehullet over vand. Dette er typisk for enlige delfiner, og igen, det ene øje forbliver åben. Denne eye forbliver åben for et gennemsnit på en time, og derefter det lukker og den anden åbner. Sovende delfiner også hvile på bunden i lavvandede og overflade nu og da.

Overvejelser

I alle tre af disse søvnmønster, dyrene viser nogen interesse for deres miljø og gør ikke nogen lyde. De faktisk synes at være sund søvn, bortset fra den åbne øjet og minimal svømning bevægelse.

Funktioner

Den eneste søvn adfærd set i juvenile delfiner er resten svømning med mor, opholder sig i fysisk kontakt det meste af tiden. Kalve sygeplejerske til omkring 18 måneder, men en mor og afkom kan fortsætte svømning sammen i flere år. Der er ingen registrering til datoen for en kalv, hvilende på overfladen.

Teorier/spekulation

Rapid eye movement sleep, type af søvn, hvilke drømme forekomme, er konstateret meget sjældent i delfiner. Nogle forskere spekulerer, at delfiner ikke drømmer, mens andre teoretisere delfiner drømmen for meget små mængder af tid, sandsynligvis i sekunder. REM er også forbundet med atoni, en type af lammelse, der holder dyr fra handler ud deres drømme. Det ville være meget vanskeligt for delfiner til at drømme i længden, da de er normalt svømning til en vis grad selv mens du sover, og kan ikke gøre det, hvis oplever atoni.