Hvad påvirkede Diego Velázquez maleri?

07/11/2018 by admin

Diego Velazquez blev født i 1599 og døde i 1660. Han anses for at være Spaniens største maler i det barokken. Barok kunst fanget følelser af sit fag samtidig med at portrættere dem som i bevægelse, hvilket gør det ekstremt realistiske. Folk i Velazquezs malerier synes, som om de er sande, levende og vejrtrækning enheder. Hans stil var enestående, men det var påvirket af mindst fire temaer i hans liv.

Læreplads Under Pacheco

Velazquez var kun 11 år gammel, da han begyndte at studere under maler og lærd Francisco Pacheco. Pacheco malet idealiseret, ikke-realistisk religiøse temaer i den manieristiske stil. Men han var en fortaler for maleri fundamentals, som han lærte at Velazquez. Han introducerede også Velazquez til andre områder af art såsom italiensk og flamske realist bevægelser. Pacheco var bogstaveligt talt en anden far til Velazquez, der giftede sig med den godkendende ældre datter.

Naturalisme

Velazquez omfavnede naturalisme og stræbte efter at fange præcis, hvad han så i sine malerier. Han studerede værker af store kunstnere Da Vinci og Caravaggio, hvis brugen af lys og skygge var revolutionerende. Velazquezs egen brug af denne teknik gjort scener vises som om strategiske projektører oplyst sine naturtro undersåtter. I en alder af 20 malede han "The vand luftfartsselskab i Sevilla" (1619). Det gamle vand luftfartsselskab og den unge dreng i maleriet kunne tilsyneladende vende og gå ud af lærredet.

Kong Philip IV'S Court

I 1623 malet Velazquez et portræt af Kong Philip IV. Kongen kunne lide det så meget, at han udnævnte Velazquez den officielle hofmaler, i hvilket tidsrum han perfektioneret sin realistisk portræt teknik. Velazquez lavet mange malerier af den kongelige familie, den mest berømte er "Las Meninas" (1656). Det er et fascinerende maleri af den unge prinsesse og hendes tjenestepiger-i-venter ser kongen og dronningen posere for Velazquez. Han kan ses i baggrunden arbejder på male dem.

Italiensk renæssance Masters

Ikke alene var Philip IV en stor protektor for Velazquezs kunst, han opfordrede ham i sine studier, at sende ham på en tur til Italien i 1629 at studere italienske renæssancekunst. Der, fortsatte Velazquez sin undersøgelse af de store italienske kunstnere beherskelse af lys og skygge, som Michelangelos beherskelse af skulpturelle elementer. Han var meget imponeret over værker af Tiziano og Tintoretto, vender tilbage i 1651 at købe deres værker for Kong Philip IV.