Hvad er romersk kunst?

09/15/2012 by admin

Hvad er romersk kunst?

Romersk kunst blomstrede i både den romerske republik og det romerske imperium, fra ca 500 f.kr gennem 400 E.kr. Romersk kunst var stærkt præget af græske kunst og viser nogle indflydelse af tidligere etruskisk kunst. Meget af hvad vi ved om romerske maleri kommer fra kalkmalerier bevaret på væggene af gamle byer ligesom Pompeji. Romersk skulptur og arkitektur har påvirket kunstnere gennem tiderne og deres anvendt kunst som smykker og keramik er afholdt på museer rundt om i verden.

Romerske maleri

De fleste malerier, der er tilbage fra den romerske æra er freskomalerier. Disse romerske malere arbejdede direkte på væggene i en fresco som involverede anvende pigment blandet med lime direkte til væggen, mens det var stadig fugtigt. Romerske fresco kunstnere malede vinduer og andre arkitektoniske detaljer samt figurative værker som portrætter af familiemedlemmer eller mytiske tal. Der er nogle få tilbageværende eksempler på romerske malerier på træ. Disse er for det meste realistiske portrætter i enkaustisk eller tempura.

Romerske skulpturelle portrætter

Romersk skulptur var stærkt påvirket af en lang tradition for kopiering græske skulpturer. Når billedhuggere begyndte at skabe arbejde, der var specifikt romerske, deres skulpturer tog to forskellige former: buster af hoved og skuldre, som blev som regel udført i sten, og hele kroppen skulpturer i bronze eller sten. Romerske hele kroppen skulptur har tendens til at være idealiserede, mens romerske Buster kan være mere realistisk, eftersom de var ofte baseret på voks død masker af aktuelle emner.

Romerske relieffer

Romerske kunstnere udviklet en rig tradition for udskårne basrelief skulpturer som festlige skildringer af historiske begivenheder. Kunstnerne forsøgte for en stor del af realismen i disse relieffer, med detaljerede skildringer af romerske soldater og deres erobrede fjender. Ofte udskåret i marmor eller sten, blev disse værker altid vises i offentlige og tjente til at uddanne den romerske offentlige på triumfer af kejseren.

Romersk arkitektur

Resultater som Colosseum og Pantheon demonstrere innovation og dygtighed af romerske arkitekter. Bygning på græske elementer som søjler, opfandt romerske arkitekter den første cement, der tillod dem at vinde endnu mere monumental størrelse i deres arkitektur. Udviklingen af mursten tilladt romerske arkitekter til at bygge store veje og vandveje. Romerske arkitekter også udvikles brug af buer og kupler, som tillod dem at oprette store skala hvælvede lofter for deres slotte, offentlige bade og akvædukter.

Romerske anvendt kunst

Romerne også lavet kunst i form af smykker, keramik og værker i ædelmetal. Græske indflydelse var også set i billeder udvalgt af romerske kunstnere til at udsmykke deres arbejde. De fleste fartøjer blev lavet i ler med mønstre taget fra naturen. Mytologiske billeder var også udbredt i romerske kunstnere sølv arbejde. Romerske guldsmede brugt guld, perler og andre dyrebare materialer til at skabe værker, der inkorporerede designelementer fra Egypten og Grækenland.