Hvad er nogle Positive produkter fra vulkaner?

November 10

Hvad er nogle Positive produkter fra vulkaner?

Alle er klar over den destruktive karakter af vulkaner og hvor meget skade kan være forårsaget af et udbrud. Studerende overalt lære om udbrud af Vesuv i år 79 i historie klasse. Hvad folk kan dog ikke være klar over, er, at sammen med lindre den bebyggede pres under jordskorpen, vulkaner producerer flere produkter, der er gavnlige, og potentielt værdifulde, til mennesker.

Befrugtede landbrugsjord

Den lava, som løber, eller undertiden eksploderer fra en vulkan hærder over jord i nærheden. Over tid, de afkølede lava bryder ned og tilføjer næringsstoffer til jorden, som gødning. Dette er grunden til, at mange farm regioner er placeret tæt på vulkaner. Den frugtbare jord, beriget med mineraler fundet i vulkanen, er ansvarlig for at give disse afgrøder deres unikke smag. Eksempler på afgrøder, der dyrkes i nærheden af vulkaner omfatter druer og citrus i Italien, kaffe i Costa Rica og ananas i Hawaii.

Geotermisk energi

Vulkaner producerer varme. Varme i overværelse af væsker skaber damp. Specialdesignet kraftværker kan udnytte dampen fra høj-temperatur væsker i en vulkan og bruge det til magten turbiner, der skaber energi. Selv damp fra lavere temperatur væsker kan bruges til fjernvarme og industrielle formål. Geotermisk energi kan udnyttes fra aktive vulkaner samt unge vulkaner, der afgiver varme. Hawaii og nordlige Californien har allerede gennemført denne alternativ energikilde, og jordvarme giver varme til mere end 70 procent af boliger i Island.

Metaller og mineraler

Forekomster af metaller, herunder guld, sølv og jern samt mineraler, er koncentreret i opvarmet dybet af vulkaner. Disse koncentrerede indskud kan bryde med magma inde i en vulkan og cool sammen med lava. Metaller og mineraler kan derefter inddrives ved minedrift. Denne naturlige proces giver folk adgang til indbetalinger, der normalt ville være for dybt under jordens overflade til at udvinde.

Smykkesten

I de samme måde vulkaner grave meget metal og mineralske aflejringer, de også bære dyrebare ædelstene som diamanter og rubiner, til overfladen. Derudover er peridot, kendt som vulkan perle, faktisk dannet i lava. Dette fænomen forekommer i en bestemt typer af vulkansk rock kendt som basalt.

Nanoteknologi

Måske den mest interessante produkt kommer fra vulkaner, kulstof-nanorør er specifikke former for kulstof, der kan danne cylindrisk strukturer kendt som nanorør. De er utroligt stærke, fungere som termisk dirigenter og besidder unikke elektriske egenskaber. Disse egenskaber gør kulstof nanorør populære materialer i nanoteknologi, elektronik, optik og endda arkitektur. I orden til carbon at form nanorør krævede det en kemisk udløser. Forskere har konstateret, at vulkansk aske er en effektiv og billig udløser for denne reaktion.


© 2018 slomaid.com | Contact us: webmaster# slomaid.com