Hvad er en Volt enhed?

11/22/2012 by admin

Elektrisk potentiale eller spænding, måles i volt. En volt er et mål for hvor meget "push" en elektron vil få fra en strømkilde, og det hænger tæt sammen med den potentielle energi, der giver mulighed for el-arbejde skal udføres.

Relation til potentiel energi

En volt er en foranstaltning af potentiale til at gøre arbejdet, en strømkilde har. En volt er defineret som en joule per coulomb, den metriske energienhed divideret med enheden for beregning. Derfor ville en volt drive en coulomb vederlagsfrit at gøre én joule arbejde. På samme måde, ville det medføre to Coulomb vederlagsfrit at gøre to joule--dobbelt arbejde.

Nyttigt sammenligning

Fordi spændingen er så tæt knyttet til potentiel energi, opstår en nyttig sammenligning. Tænk på en bowling kugle på en hylde. Højden af hylden repræsenterer spændingen, og energien gemt i bolden repræsenterer den potentiale energi. Det har potentiale til at falde og komme op i fart, ved hjælp af dens potentielle (eller lagrede) energi. At sætte bowlingkugle tilbage på hylden, skulle du forbruge energi for at få det op igen, genoprette sin potentielle energi.

Nuværende vs spænding

Nuværende er en anden egenskab ved elektriske kredsløb. Det er mængden af afgift strømmer gennem ledningerne. Mængden af udført arbejde bestemmes af både spænding og strøm bliver drevet af denne spænding. Vender tilbage til analogien, at sætte to bowlingkugler på hylden ville kræve to gange energien, og to har derfor to gange den energi lagret for at arbejde, selv om højden er uændret. At have flere bowling bolde falder svarer til flere afgifter bevægelse, eller en større strøm bliver drevet af kilden. Med hensyn til energi, kan den samme mængde arbejde gøres ved to bolde falder ned fra en hylde eller en bold falder to gange så langt (halv aktuelt, dobbelte af spændingen).