Hvad dommerne ser i Dobermans

12/07/2017 by admin

Hvad dommerne ser i Dobermans

Når du ser dommerne undersøge Doberman pinschers på hund shows og konkurrencer, ser de på de finere punkter i hundens udseende i forhold til racens standard. Denne standard er en skriftlig sæt specifikke kriterier, der er fastslået ved den overordnede klub af racen. For Dobermans sammenligne dommere højde, pelskvalitet, formen af hovedet og dybden af brystet mod Doberman racens standard til at bestemme kvaliteten af dyr mod andre af hans race.

Størrelse

Dommerne ser for en Doberman, der er af medium størrelse med en kompakt opbygning. Hunden skal være muskuløs med stærk knoglestruktur og yndefulde linjer. Den ideelle højde er 27 1/2 inches, men det kan variere fra 26 til 28 inches høj, ifølge Doberman Pinscher Club of America hjemmesiden. Dommerne ser for længden af benene til at stå i forhold til længden og dybde af torso.

Frakke

Dommeren undersøger hundens pels, som bør være kort, hård og tyk at røre. De farver, der er tilladt i henhold til racens standard er sort, blå, rød og brun. En hvid plet er tilladt på brystet, hvis det er under ½ tomme firkant.

Hoved

Dommerne vil undersøge lederen af Doberman, da det en af de mest betydelige karakteristika for racen. De ser for at se, at ørerne er beskåret og holdes oprejst. Den øverste udlæg i ørerne skal være på niveau med toppen af kraniet. Toppen af kraniet skal være flad, drejning med et lille stop på broen af næsepartiet. Dommerne vil også se for at se, at kæberne er fuld og kraftfuld, med stærke, hvide tænder. Nedre fortænder skal berøre indersiden af den øverste fortænder i et sandt saksebid. Fejl i kæben linje eller Snuden kan være en grund til at fratrække point eller diskvalificere dyret.

Holdning

Dommer ser at se, om holdning i hunden er stærk, flyder og godt afbalanceret. Halsen bør være godt buet med en god del til hoved og krop. Ryggen skal være kort, fast og af tilstrækkelig bredde. Dommeren ser for en kiste, der er bredt og fyldt med stærke definition. Skulderbladene bør skråner ned og fremad på en 45-graders vinkel. Ben skal være helt parallelle, når den ses fra forsiden og side med god muscle definition og kraftige knogler. Bagfjerdinger bør afrundet og godt fyldt. De overordnede linjer af hunden skal være glatte med ingen brat stop fra hoved til hale.

Temperament

Som dommeren nærmer sig dyr, ser han for indikationer på hundens temperament. Dobermans burde være energisk og alarm, men med ingen fornemmelse af generthed eller aggression. Det er vigtigt at hunden villigt står for undersøgelse af dommeren. Generthed eller ondskabsfuld opførsel er en årsag til afskedigelsen fra udstillingsringen.