Hunde & runde orme

June 11

Hunde & runde orme

Rundorm (Toxocara canis) er en farlig parasit, der kan inficere hunde, især unge hvalpe. De kunne hidføre en hund til at blive alvorligt syg og kan endda forårsage dødsfald hvis infektionen er venstre ubehandlet. En dyrlæge kan diagnosticere rundorm i hvalpe og kan ordinere en effektiv frigørelse wormer.

Identifikation

Rundorm er lange, tynde hvide orme. Pet uddannelse beskriver dem som ligne kogte spaghetti nudler. De vokser normalt til omkring fire inches som voksne, men Pet uddannelse angiver, at de kan vokse til at være lige så lang som syv-inches lang.

Livscyklus og infektion

Deres æg er passeret gennem afføring eller gennem en smittet mor livmoderen eller mælk. Webstedet store poter kun advarer om, at så mange som 95 procent af alle hvalpe er født med spolorm, hvilket er grunden til de fleste hvalpe er de-ormekur umiddelbart efter fødslen.

Ifølge Mar Vista Vet, rundorm æg er gået ud af hundens krop gennem ekskrementer. Ormen udvikler sig til en larver inde i dens æg, mens den venter på en ny vært. Hunde afhente æg gennem kontakt med jorden og indtage dem mens de grooming selv. Ægget luger inde i tarmen og larverne vokser til voksenalderen i hundens kropslige væv. Rundorm kan inficere lungerne, leveren, tarmene og forplantningsorganerne.

Symptomer

Pet uddannelse hævder, at hvalpe med spolorm vil have runde, faste pot brystflæsk. De har ofte et tab af appetit. Hunden kan også have en række mave problemer herunder diarré eller opkastning. Hvis infektionen er i lungerne, kan hunden hoster eller hvæse. Undertiden vil hvalpe opkast op rundorm, ifølge store poter kun.

Diagnose

Pet uddannelse angiver, at en dyrlæge kan diagnosticere rundorm ved at undersøge en afføringsprøve. Æggene er adskilt fra taburetten og derefter dyrlægen ser på æggene under et mikroskop for at afgøre, hvilken type af parasitisk infektion hunden har.

Behandling

Hunde med spolorm skal være de-wormed. Medicin såsom Pyrantel og Fenbendazole kan bruges til at dræbe de voksne orme. Mar Vista Vet forklarer, at medicinen virker ved medicinering ormen, så de slipper af hundens kropsvæv og passerer ud af kroppen, hvor det dør. Hunde, der har været ormekur vil udvise ormene i deres afføring. En anden ormekure er normalt nødvendigt at dræbe æg og larver efter de voksne orm er blevet fjernet.

Forebyggelse

Den store poter kun hjemmeside anbefaler at forebygge spredning af rundorm ved picking up og bortskaffelse af hunden afføring, og af at holde hunden kennel eller stue ren. Også anbefales er at tage hunde for regelmæssig veterinær checkups, således at de kan være de-ormekur hvert år.


© 2018 slomaid.com | Contact us: webmaster# slomaid.com