Historien om Batmobile

11/25/2016 by admin

Den eponyme superhelte af Batman tegneserier, udgivet af DC Comics, fører et køretøj, kaldet Batmobile. Batmobile kunne næsten siges at være en af Batmans definerende karakteristika. Det har undergået utallige redesigns siden sin første optræden i 1941 og dukker op igen og igen i forskellige Batman tilpasninger.

Originale modeller

Mens Batman kørte flere køretøjer siden sin første optræden, anses den første bil for "The Batmobile" udkom i 1941 spørgsmålet nr. 48 af Batmans Detective Comics. Bemærkelsesværdigt, de oprindelige Batmobile indeholder ingen af varemærker tilhørende Batmobile, som vi nu kender det.---som mørke farver, bat figurer og finner. Snarere, denne model optrådte som en rød cabriolet med et bat-formet hood ornament foran på bilen.

Batmobile vil snart begynde at ændre, og for resten af 1940, vise sig som en to-dørs sedan med de traditionelle mørke farver, finner og en maske, formet som Batmans hoved på forsiden af køretøjet; selv om formen for bil og mindre detaljer ville ændre med hver ny udseende. Kunstner Dick Sprang lavet det første standard design af køretøjet i 1944, at holde mange af funktionerne i tidligere Batmobile men tilføje røde striber til ellers mørk-farvet bil.

Yderligere redesign

Dick Sprang design ville fortsætte som standard indtil 1950's Batman Detective Comics nr. 156, som debuterede et nyt Batmobile efter ødelæggelsen af den tidligere model. Denne model, baseret på en 1950s Studebaker, Fremhævede gadgets som en projektør, radar, TV-skærme og endda en miniature laboratorium.

Den næste større redesign af Batmobile opstod i Batman No.164 i 1964. Denne model, baseret på samtidige Porscher og korvetter, havde to sæder og en slank sportsvogn design.

Af 1968 vedtaget i tegneserier et design ligner Batmobile som det optrådte på i 1960 ' erne tv-serie indtil 1969 når et nyt design resulterede i en Batmobile stylet efter en coupe med ingen finner, en gul stribe kører på toppen af bilen på langs og en fjernbetjening system, der ville være standard i fremtiden modeller. Denne model ville være redesignet af kunstner Neal Adams i en endnu mere afdæmpet design eliminerer den gule stribe men bevarer mange af de mere praktiske funktioner. Dette design beviste de mest udholdende, undergået mindre ændringer indtil slutningen af 1980erne.

Moderne Batmobiles

I slutningen af 1980 ' erne skabt kunstneren normen Breyfogle flere futuristisk redesign af Batmobile, selv om køretøjet synes forskellige, afhængigt af kunstneren, især når Batman synes i ikke-Batman tegneserier. Variationer over rumskib-lignende Batmobile vil fortsætte i hele 1990s.

Af 2000 ' erne, Batmobile ville vende tilbage til en mere elegant stil, ofte hybrider af tidligere store designs, herunder flere fra Batman filmene. Mange af disse versioner havde finner og en maske, formet som Batmans hoved på forsiden af bilen. Dog ville denne udseende af Batmobile fortsat undergå ændringer.

Kunstner Frank Quitely lavet i 2009's Batman & Robin No. 1, et nyt design af Batmobile med en rød bat-formet forrude og evnen til at forvandle sig til en flyvende køretøj. Denne model markerer den første flyvende Batmobile i normal Batman kontinuitet.

Alternative versioner

Som Batman fortsatte med at gøre optrædener i andre tegneserier, flashbacks og suppleant-universet historier, ville flere redesign af Batmobile dukker op kun at blive glemt efter historierne sluttede.

Mest berømte (og største) af disse designs kan ses i Frank Miller futuristisk midten af 1980′erne historie "Batman: The Dark Knight Returns." Miller redesignet Batmobile ind i en utrolig holdbare tank med kraftfulde tunge artilleri.

Tilpasninger

I low-budget 1943 "Batman" af Columbia Pictures, blev en umodificeret 1939 Cadillac convertible brugt som køretøjet af valg for både Batman og hans alter ego Bruce Wayne. Til 1949 efterfølger anvendes filmskabere en 1949 Mercury cabriolet til Batman og Bruce.

1960s Batman TV serien stjernespækket Adam West figurerede først på skærmen udseende af en "ægte" Batmobile, baseret på den forladte Lincoln Futura konceptbil, der allerede deles mange funktioner med tegneserie Batmobiles som boble baldakin og finner. Denne to-sædet Batmobile indeholdt talrige gadgets som rambuk, raketter og en computer. Dette design ville fortsætte med at påvirke ikke kun tegneserier skildring af Batmobile men også animerede serie i de kommende år, herunder 1970s "Superfriends" tegneserie.

De næste live-action udseende af Batmobile ville være 1989's Batman spillefilm, som bød på et design baseret på de klassiske modeller med finner, men med en vindmølle ved fronten i stedet for en maske. Denne model gik på at påvirke den mere konservative men slanke Batmobile af "Batman: The Animated Series" og efterfølgende tegnefilm. Denne model genopstod selv i 1992 efterfølgeren "Batman Returns" før en drastisk redesign i 1995 "Batman Forever" til at omfatte indviklede detaljer og selv en fin på taget af bilen, der minder om modellerne af 1940erner og 1950erne. 1997 filmen "Batman & Robin" ville resultere i en yderligere redesign med endnu større finner og et åbent cockpit.

Den mest dramatiske redesign af Batmobile opstod i 2005 filmen "Batman Begins" med et køretøj, betegnes "Ølkande," en ubrugt eksperimentelle militært køretøj kan lave lange hop, at Bruce Wayne ombygget til sin bekæmpelse af kriminalitet behov. Denne version af Batmobile var et tanklike køretøj stil med Frank Millers redesign men med store hjul i stedet for en tank slidbane. Denne version lavet en et andet udseende i 2009 efterfølgeren "The Dark Knight."