Forfrysninger behandling for hunde

12/07/2014 by admin

Forfrysninger behandling for hunde

Lige som svær forkølelse kan forårsage forfrysninger hos mennesker, kan hunde ligeledes blive påvirket. Helst din hund er udsat for ekstremt kolde forhold, Sørg for at holde øje med tegn på forfrysninger. At vide, hvad man kan forvente kan gemme din hund masser af smerte og i ekstreme tilfælde, amputation.

Indikationer

Forfrysninger sker når væv er såret efter et dyr er udsat for frysning temperaturer eller vind. I hunde er mest sandsynligt at blive påvirket kropsdele fødder, hale og tips af ørerne. Når en hund er udsat for sådanne ekstremt kolde temperaturer, reagerer hans kroppen ved at bremse blodgennemstrømning til hans ydre kropsdele og holde hans indre organer varm. Dette øger sandsynligheden for at hans fødder, hale og ører vil blive frostbitten.

Diagnose

I nogle tilfælde kan det tage dage, før du bemærker forfrysninger symptomer i din hund. I første omgang, hans huden ser bleg eller grå og bliver hårdt og koldt. Som det smelter, kan området blive rød. Hvis din hund har oplevet svære forfrysninger, i flere dage vil det berørte hud slukke sort og slough over flere uger. På det tidspunkt, vil ikke den forfrossen væv være smertefuldt, som det er død.

Behandling

Hvis du tror, at har din hund forfrysninger, fjerne ham fra den kolde situation og begynde langsomt opvarmning ham. Tryk på varm--aldrig varm--våde klude til de ramte områder. Ikke gnide, da det kan forårsage alvorlig skade på vævet. Brug ikke tør varme, ligesom en hårtørrer eller en varme-pad, som der også kan skade væv. Holde din hund varm og tage ham til dyrlægen, som vil undersøge ham. Dyrlægen kan give ham smertestillende medicin sammen med antibiotika for at beskytte mod infektion. Hvis store områder af væv er alvorligt frostbitten, måtte dyrlægen amputere.

Forebyggelse

For at sikre, at din hund ikke blive frostbitten, holde ham ude af ekstremt kolde situationer. Begrænse den tid, han bruger udenfor, og sørg for, at han bliver varm, når han kommer tilbage indeni. Særlig opmærksomhed til hans hale, fødder og ører.

Overvejelser

Nogle medikamenter, såsom Beta-blokkere, eller medicinske tilstande som diabetes, kunne øge din hund 's chancer for at blive frostbitten. Også, nogle hunde, chihuahuas og whippets, er mere modtagelige for forfrysninger på grund af deres tynde, skrøbelige krop og pels. Vær opmærksom på om din hunds race, medicin eller sundhed betingelse disponerer ham til forfrysninger.