Feline kalium mangel prognose

12/15/2013 by admin

Feline kalium mangel prognose

Felines kræver ligesom mennesker, en vis mængde af kalium i deres organer. Når til en eller anden grund, kalium niveauer bliver for lavt, kan forskellige organer i feline kroppen blive påvirket. Heldigvis, hypokaliæmi eller kalium udtynding, er behandlelige.

Definition

Kalium er en elektrolyt, som natrium og chlorid, kræves af celler i kroppen til at regulere strømmen af vand, kommer og går gennem cellemembraner. Ordentlig elektrolyt funktion er især nødvendige for ordentlig nyre og sundhed funktion.

Prognose

Prognosen for feline kaliummangel afhænger ikke kun af hvor alvorlig manglen er, men også på om manglen på kalium i en kattens krop har forårsaget nogen varig skade på vitale organer, der kræver kalium kan fungere korrekt. Alvorlige tilfælde af hypokaliæmi kan kræve hospitalsindlæggelse, hvor kalium glucomate administreres af IV. Derudover kan kalium tilskud i pulver, tablet og Indsæt formular føjes til en kattefoder. Når en kat har lidt fra hypokaliæmi, er livslang tilskud ofte nødvendig.

Årsag

Mange faktorer kan føre til en feline kaliummangel, herunder dehydrering af sygdom. Det er også nogle gange troede, at syrnet kost, som er ofte anbefales til katte med lavere urinvejsinfektion sygdom, kan føre til en kaliummangel ved at reducere kroppens evne til at absorbere kalium. Hypokaliæmi i katte menes også at være en tidlig advarselstegn på kronisk nyresvigt, en af de førende dødsårsager hos ældre katte.

Symptomer

Tegn på kaliummangel hos katte kan være meget subtile i første omgang. Sommetider, er disse tegn simpelthen tilskrives alderdom eller andre præeksisterende sundhedsproblemer. Tegn af hypokaliæmi omfatter vægttab, muskelsvaghed, manglende appetit, sløvhed og en stiv gangart. Når disse symptomer er meget indlysende, betingelsen er normalt akut og kan true en kattens liv. Blodprøver kan bekræfte, at disse symptomer skyldes lavt kalium niveauer.

Efterbehandling

Blod bør testes fire til otte uger efter kalium tilskud er startet, fordi det kan tage at lang for kalium niveauer for at nå normale niveauer igen. Derudover kan din dyrlæge køre yderligere prøver for at afgøre, om eventuelle organer har lidt skade som følge af kaliummangel og om manglen er resultatet af en underliggende sygdom, såsom kronisk nyresvigt, der også skal behandles.