Feline herpesinfektioner

06/13/2018 by admin

Feline herpesinfektioner

Feline herpes er også kendt som FVH-1, feline viral rhinopneumonitis og rhinotracheitis virus og er en virus, der kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer for katte. En almindelig sygdom, det spreder hurtigt blandt katte. Når en kat har feline herpes, vil det fortsat være en transportør for resten af sit liv.

Infektion

Feline herpes kan smitte enhver kat, men killinger er den største risiko. Virussen spredes fra udflåd fra øjne, næse eller mund, og deler mad retter, vand retter og kuld pander kan sprede smitte. Nogle katte har feline herpes, men de viser ikke symptomer, hvilket gør opdagelse vanskeligere.

Symptomer

Symptomer på feline herpes omfatter en løbende udflåd fra øjne, næse og mund. Kattens øjenlåg kan også blive betændte, kaldet konjunktivitis, og katten kan udvikle små læsioner omkring øjnene. På grund af disse spørgsmål, kan sekundære infektioner også være til stede.

Forebyggelse

Forebyggelse af feline herpesinfektioner er gennem administrationen af en vaccine. Dyrlæger kan vaccinere en kat for feline herpes og feline calicivirus på samme tid. Ifølge den Amerikaner Veterinary lægeundersøgelse forening, feline herpes og feline calicivirus er sammen ansvarlige for 80 til 90 procent af alle feline øvre luftvejsinfektioner, og dyrlæger anbefaler denne vaccination,

Behandling

Hvis feline herpesvirus har inficeret en kat, vil det fortsat være en transportør for sit hele liv, selv om den ikke viser symptomer på infektion. Oral antibiotika og antiviral medicin kan klare en opblussen af virussen. I tilfælde, hvor katten har hævede eller irriterede øjne, kan ejere administrere øjendråber.

Vedligeholdelse

Når en kat har en feline herpes virusinfektion, kan ejere undgå yderligere komplikationer gennem rutinemæssige pleje. De kan hjælpe katte undgå stress gennem planlagte fodringer, der forekommer i den samme placering. En rutine vil hjælpe katten føler sig mere trygge. Ejere kan også bruge lysin til at forhindre flare-ups som lysin afbryder virus's evne til at replikere.