EQ Tips på vokal behandling

September 14

EQ Tips på vokal behandling

Mens en mesterligt leveret vocal tage er den vigtigste del af en stor-klang vocal spor, er equalizer (EQ) justeringer som regel også for at forbedre sonic konsekvenserne af indspilningerne. Endnu en stor vokalpræstation kan lide, hvis dens tonal karakter er kompromitteret af besværlige frekvenser i optagelsen. Med lidt eksperimentering og subtile boosts og nedskæringer i specifikke frekvensområder, kan den tonale kvalitet af vokal spor manipuleres til at maksimere deres effektivitet.

Før du EQ

Det er vigtigt at undgå at tænke på EQ som en nem måde at redde fattige optagelser. Det har altid betale sig at arbejde på at få den bedst mulige vokal lyd før enhver EQ tilpasninger foretages. Eksperimentere med mikrofon valg og placering, samt at sikre, at alle kabler og stik er fuldt funktionel og uden knitren og summer, vil hjælpe dig fange en kvalitet lydspor. Denne måde, brugen af EQ vil tage form af finjustering af vokal lyd i stedet for at forsøge at ordne det.

Lave frekvenser

Hvis din vokale mikrofonen har et low-cut filter, skal du bruge det, når du optager. Normalt, bortfiltrerer dette alle frekvenser under 75 Hz, som hjælper med at fjerne eventuelle rumlen fra mikrofonstativ samt tæmme enhver lavfrekvente eksplosionsagtige popper produceret af sangeren. Når du blander, kan du skære endnu mere af de low-end, siger op til 100 Hz eller så, afhængigt af vokalisten. Med en kvindelig stemme, kan du gå væsentligt højere, da stemmen er usandsynligt at besætte de lavere frekvenser. Det er vigtigt at lytte med et kritisk øret, især hvis stemmen har en fuld, lavere register tone, for at sikre, at du ikke fjerne frekvenser, der vil indvirke negativt på sangerindens vokal karakter.

Fylde

En sang, der lyder lidt tynd eller nasal, prøv opreklamering lidt i rækken 150 – 200 Hz. Derved vil runde ud lyden og gøre stemmen lidt meatier. Vær omhyggelig med ikke at overdrive dette boost, da du kan gøre blandingen lyde lidt mudret. Hvis du har flere stemmer i blandingen, vil undgå øge dem alle i samme interval hjælpe lindre denne effekt.

Boxiness

Nogle gange mangler en vocal spor klarhed og definition. Disse spor er ofte benævnt klingende boxy eller hule, og den måde at reducere denne effekt er at skære EQ i regionen 4-500 Hz. Prøv fejende omkring dette område, indtil du finder den fejlende frekvens og skæres fra et smalt område for ikke at fjerne alt for mange af de midterste frekvenser. Skæring vil for bredt være til skade for den naturlige karakter af det optagede stemme.

Tilstedeværelse

Hvis det vokale sporet har problemer med at skære igennem resten af blandingen, tilføje lidt EQ boost i 3-5 kHz rækkevidde er ofte nok til at give den vocal nok tilstedeværelse til at blive hørt uden at hæve sin volumen bringe i niveau. Blot hæve niveauet for det vokale sporet kan ofte gøre det vokal lyd lidt bombastisk, næsten som om det er oppe på toppen af blandingen i stedet for en del af det.

Luft

Styrke de højere frekvenser mellem 6 og 12 vil kHz give din vokal spor lidt mere breathiness eller luft. Dette kan gøre den vokale gnist, men det kan også overdrive det hvislende effekt på "s" og "ch" lyde. Lytte omhyggeligt til denne overskydende sibilance, og prøv at skære lidt omkring området 7 kHz til at mindske effekten.


© 2018 slomaid.com | Contact us: webmaster# slomaid.com