Antal aktiviteter at gøre med meget unge børn

08/06/2012 by admin

Antal aktiviteter at gøre med meget unge børn

Tidlige barndom er en optimal tid til at introducere nummer begreber til børn. De første år af livet er præget af neurologiske windows af modtagelighed for input, hvilket resulterer i mere forbundet synapser. Ifølge North Dakota State University er hjernen af en 3-årig dobbelt så aktive som en voksen. Engagere sig i enkle antal aktiviteter med dit barn at sætte hende op til en levetid på vellykket læring i matematik.

Tælle

Tælle så ofte som du kan med dit barn. Tælle hans sko, blokke, bøger eller noget, som han opmærksomme på. Tælle fingrene og derefter hans tæer. Spørge ham hvor mange hænder, han har. Gøre optælling sjov og aldrig tvinge det når han ikke er interesseret.

Gruppering og sammenligne

Sortere legetøj i bunker af lignende varer. Hvis dit barn har farvede blokke, har hende gruppere dem efter farve. Tæl antallet af blokke i hver bunke og se om hun kan gætte hvilke bunke har mest. Line blokke op side om side i farve rækker og sammenligne mængderne. For eksempel, hvis der er fem røde blokke og syv blå dem, line dem op side om side og viser hende, at der er to blå blokke med ingen røde ved siden af dem, fordi der er to mere blå blokke end rød.

Lav lige stakke

Gruppere blokke af mængde. Vælg en lille mængde, som tre, og gøre flere bunker af denne mængde. Tæl hver bunke gentagne gange. Se, hvis dit barn kan lave sin egen bunke af tre blokke.

Antal bøger

Læs børns optælling og nummer bøger til dit barn. Gøre det en fast del af hendes rutine at læse hende dagligt. Forkæl hende hvis hun har en favorit bog og hun vil have dig til at læse det hver aften – børn lærer gennem gentagelse og de fokusere bedre når de lytter til eller kigge på noget de nyder.

Fyld skålene

Skriv tal, man gennem fem på fem separate papir kopper. Har dit barn fylder skåle med blokke afhængig af antallet på hver kop. For eksempel, cup nummer et bliver en blok, cup nummer to bliver to blokke og så videre.

Udforske legetøjet

Har dit barn vælger et stykke legetøj han elsker og kigge efter dele af det at tælle. For eksempel spørge dit barn hvor mange hjul hans bil har, hvor mange vinduer og hvor mange døre. Bede ham om at fortælle dig, hvad du bør tælle.